Fotozine “Žičani okidač” : ISSN 1334-0352 : s vama od 6. 6. 1998

fotozine
fotografija
druženja
prilozi
sitnine
prijavnica
nadimak:

lozinka:

upamti me
trenutno prisutni:

lete tice

© copyright 2020 - 2024 Didokles

lete tice

[kratica stranice: http://fzzo.org/f/745786 ←permalink]
soad
[04. 11. 2020.]

Fina dijagonala, niz i krasno toniran cb. Bilo bi mi draže da je gore još mrva prostora, ali svakao super situacija i klik :)

Didokles
[04. 11. 2020.]

Gore sam rezao da se pogled svrne na onog doletača ;))

Didokles
[04. 11. 2020.]

mislim(negdje sam pročitao) da je najvrjedniji dio slike-fotografije dolje lijevo,oko ga prvog i najradije upercipira;)9

agni
[04. 11. 2020.]

potpisujem soad,u cijelosti! E sad ,nisam sigurna da si u pravu s ovim dolje lijevo...!?

gres
[05. 11. 2020.]

E, Dido dragi, prouči zlatni rez i vidjet ćeš da je to dolje lijevo zadnja točka koju oko primjeti i oku uopće nije zanimljiva: prvo se pogled zaustavi na gornjoj desnoj točki, pa gornjoj lijevoj točki zlatnog reza, zatim na donjoj desnoj točki i na kraju na donjoj lijevoj. Pod "točkama" mislim na sjecište linija povučenih pravaca po trećinama fotke - okomito i vodoravno.

A sad malo o ovoj fotki, koja mi se jako sviđa. Super mi je što se jarbol uvukao među lampe s galebovima. Fotka ima odličnu dinamiku. Kako su linije kosine padajuće ulijevo, pogled se ovdje ipak zaustavlja na (po pravilima zlatnog reza) nezanimljivom dijelu dolje lijevo. Tako dolazimo do slijetajućega galeba i ostajemo zainteresirani za njega. Dobro je što si gore odrezao fotku.

Uh, gora sam od šumskog cjepidlake, ali valjda sam takva pred spavanje - poslije neprospavane noći! Laku noć!... ;)))

ljeto2001
[05. 11. 2020.]

Slažem se sa Soad i djelomično s Gres - gore definitivno fali neba, (a s lijeve ga ima previše (IMHO))... kvadrat gore desno je, što se pažnje tiče, prvi! Sada pohvale :) - ima dinamiku, i lijepu simetriju. Odličan raspon tonova sive, taman kako treba ;)

Didokles
[05. 11. 2020.]

Gore desno nebo ide u bijelo,sa lijeve strane gore je ionako prazni prostor kojeg je previše,a dole desno je galeb u doletu,a to je jedini dinamični dio fotke na kojem se pogled zadrži nešto duže,a zlatni rez ne bi se tako zvao da nije zlata;))

schumsky
[05. 11. 2020.]

kad svi već filozofiraju, zašto ne bi i ja

sva ta pravila su ok, ali to je na kraju ipak individualno

teorijski je ovako kako gres kaže, ali fotograf izborom kadra može voditi oko i malo drugačije po slici

moje oko je ušlo kao i obično s lijeva i udarilo prvo u gornji desni dio, jer gornji lijevi je prazan pa se preko njega preleti, a desni gornji dio je velik i dominantnan. Donji desni dio je ovdje pasivan, pa mi je dijagonala odmah odvukla pogled na donju lijevu sletačevu stranu. I onda još tako par puta po dijagonali gore dolje pa polako na dolje prema komentarima... ;)

Osobno bih i ja pustio gore 1cm prostora, ne treba puno, i makar ga morao potamniti. Ovo je fotka kojoj to malo prostora ne bi ništa smetalo jer je ionako rahlo popunjena i ima puno negativnog prostora. Taj prostor gore bi mi pasao samo zato da galeb ne bude tako stiješnjen rubom. Sletača ionako ne možeš falit jer dijagonala vuće na njega.

i konačno, jako mi se sviđa fotka...

Nemate ovlasti aktivnog sudjelovanja. Morate biti registrirani i prijavljeni.

site copyright © 1998.-2024. Janko Belaj / Fotozine "Žičani okidač"   [site powered by Zine V3 alpha 9.1]   .:korisnički ugovor / terms of use:. …& obavezno štivo!
built with bbedit Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!

Zbog nekog doista blesavog EU zakona dužni smo vas informirati da i naš Fotozine rabi cooki-e (kažu da su to “kolačići”) kao i valjda 99.999% stranica na kugli zemaljskoj. Za izvan nje nemamo informacija. S tim keksima mi ne otkrivamo vašu dob, visinu, debljinu, sposobnost kadriranja, lažiranje exifa i niš takvoga, već nam samo pomažu da se logirate i tak to. A kaj sad možete? kliketnut dole i reć poruci izazvanoj idiJotskim zakonom adio… (A mi smo vas zakonski informirali :P ;))

Bla, bla, tri put Hura i O’Kej…