Fotozine “Žičani okidač” : ISSN 1334-0352 : s vama od 6. 6. 1998

fotozine
fotografija
druženja
prilozi
sitnine
prijavnica
nadimak:

lozinka:

upamti me
trenutno prisutni:

Lana

© copyright 2015 - 2024 kuramuktuja

Lana

[kratica stranice: http://fzzo.org/f/671292 ←permalink]
kuramuktuja
[16. 11. 2015.]

.. veća reza a ovdje ostatak albuma

klun
[16. 11. 2015.]

Nekak mi je nespretno postavljena ova odrezana ruka!

bigblue
[16. 11. 2015.]

Nije to nespretno nego se ne razmišlja kod odabira kadra ili cropa i onda imamo ovakvu situaciju gdje imamo dobro svijetlo, izraz lica i zanosnu modelinu koji padaju u drugi plan zbog tog propusta autora.Znaci imamo puno vremena razmisliti što ne štima unutar kadra prije nego stavimo fotografiju na site i tu je bitno imati dozu strpljenja i promišljenosti te ne žuriti ;o)

gogoya
[16. 11. 2015.]

najviše mi se sviđa ova:

druga

gogoya
[16. 11. 2015.]

(na svima je odlično svjetlo, da se razumijemo)

prodz
[16. 11. 2015.]

da malo je cudno ispala odrezana ruka, kao da joj je slomljena... inace ok svijetlo i sve ostalo... mozda malo da je topliji ton, ali ok...

kuramuktuja
[16. 11. 2015.]

Volim kad se konstruktivno raspravlja o fotografiji ... i meni je žao ruke, no morao sam napraviti neki kompromis. Stoga pitanje, da li žrtvovati kadar i ekspresiju (položaj) modela, zbog gore spomenute "falinge", s obzirom da nisam ja taj koji "radi sa modelom", već jedan od inih fotografa na radionici koji lovi već ponuđeno. Mislim da sam od "dva zla" odabrao ono manje, kako vi stojite po tom pitanju?

kuramuktuja
[16. 11. 2015.]

Dakle poućen iskustvom, bolje da napišem, nego da me se krivo shvati, prethodni komentar nemojte shvatiti kao moju ispriku za objavljenu fotografiju, u biti me baš zanima vaš stav sto uraditi kada ti se sve poklopi ... osim neke falinge ... da li "gurati tu fotku" ili ju jednostavno izbaciti iz "set-a? Hoće reći, koji je vaše mišljenje o takvim situacijama?

prodz
[16. 11. 2015.]

ako je fotka sa "greskom" gledam da ju spasim kako god je moguce, prihvacam male kompromise tako da moze imati takav neki faling kao u ovom slucaju... mada bih tu ruku gledao da izbjegnem tako da fotku kropam , recimo malo ispod ramena.

negdje sam procitao da treba objevljivati sam svoje najbolje radove... ali onda ne bih nikada nista objavio :))...

jedino me muci kada je fotka van fokusa. praksa mi je postala da ih odmah takve mutne obrisem, bez razmisljanja.

kuramuktuja
[16. 11. 2015.]

.. ma što se tiče profulanog fokusa, to brišem na licu mjesta, ak imam vremena, pa da bilo sve ostalo pet, od svjetla, kadra, itd ... tu nema kompromisa... kaj se kropa tiće odradio sam mali krop (tu je original, samo konvert u JPG), al nemam baš puno mesa za neki veći pošto sam na 12 Mpx-a.

gogoya
[16. 11. 2015.]

s obzirom da i ja nisam od tih koji ima "svoje" modele, već ih "krade" od drugih, to potpuno shvaćam kompromise - dakle, i ja bih radije objavio ono što mi se sviđa, unatoč očiglednim pogreškama.

Da si ti taj koji namješta modela i kadrira, onda bi bio u potpunosti "odgovoran" za sve na fotografiji. I, što onda?! ;)

...

Hoću reći, "guraj fotku..." ;)

Nemate ovlasti aktivnog sudjelovanja. Morate biti registrirani i prijavljeni.

site copyright © 1998.-2024. Janko Belaj / Fotozine "Žičani okidač"   [site powered by Zine V3 alpha 9.1]   .:korisnički ugovor / terms of use:. …& obavezno štivo!
built with bbedit Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!

Zbog nekog doista blesavog EU zakona dužni smo vas informirati da i naš Fotozine rabi cooki-e (kažu da su to “kolačići”) kao i valjda 99.999% stranica na kugli zemaljskoj. Za izvan nje nemamo informacija. S tim keksima mi ne otkrivamo vašu dob, visinu, debljinu, sposobnost kadriranja, lažiranje exifa i niš takvoga, već nam samo pomažu da se logirate i tak to. A kaj sad možete? kliketnut dole i reć poruci izazvanoj idiJotskim zakonom adio… (A mi smo vas zakonski informirali :P ;))

Bla, bla, tri put Hura i O’Kej…