Fotozine “Žičani okidač” : ISSN 1334-0352 : s vama od 6. 6. 1998

fotozine
fotografija
druženja
prilozi
sitnine
prijavnica
nadimak:

lozinka:

upamti me
trenutno prisutni:

Fotografski adrenalin

© copyright 2012 - 2024 HrvojeCrnjak

Fotografski adrenalin

[kratica stranice: http://fzzo.org/f/524405 ←permalink]
Pročitajte opis: Nakon dalekovoda imao sam dvije opcije vjetrenjače ili ovaj križ na vrhu brda. Odabrao sam križ jer bih vjetrenjače jako teško uspio uhvatiti u kadru sa suncem zbog više razloga. Sjedam u auto i vozim na istočni dio grada prema Ražinama. Mislio sam da će pogled prema križu i suncu biti 300 m dalje cestom gdje su polja tako da mi ništa neće smetati u kadru da uspijem zabilježiti sunce, Veneru i križ, ali... željeni kadar se morao poklopiti sa najzeznutijom lokacijom u naselju. Parkirao sam uz cestu, a između mene i križa stoji autokuća dužine 20 metara i zaklanja mi pogled. Oko autokuće uz cestu stabla i obiteljske kuće tako da sam imao dva procjepa po 2 metra sa svake strane autokuće i nadu da će željeni kadar biti točno u jednom od tih procjepa. Da nije bilo toliko rano ujutro zamolio bih ljude u kući za mojih leđa da me puste na njihov balkon da imam čist pogled. To iščekivanje izlaska sunca iza brda ne bih mogao usporediti sa bilo čime što sam do sada fotkao jer je ovaj Venerin tranzit zadnji kojeg ću uspjeti fotografirati. Ako ne uspijete lijepo ufotkati neku pticu na jezeru, leptira, pejsaž, munju uvijek postoji šansa da ćete možda već sutra biti u prilici ponovno fotografirati to isto, a u ovom slučaju NEMA REPRIZE, NEMA DRUGOG POKUŠAJA, SAD ILI NIKAD! Iza mojih leđa sam pratio liniju sunčevih zraka po krovovima kuća koja se približavala meni kako je sunce išlo prema gore. Adrenalin raste sa svakim novim krovom kojeg sunce obasja iza mojih leđa i sve jačom svjetlošću koja dopire iza brda. Miljun mi se stvari mota po glavi, da li sam na pravoj lokaciji, hoće li mi smetati autokuća, ma da mi ne triba stativ doslovno bi se popea na obližnje stablo i riješio taj problem, da li će sunce biti točno iza križa, hoću li u tih 20ak sekundi uspjeti ispravno fokusirati, da li je sunce možda već prejako za filtere koje imam, hoće li me netko zamlatiti jer stojim pored ceste sa stativom i fotićem koji sa svim ovim nastavcima i filterima izgleda kao radar, minobacač ili komad vrhunske špijunske opreme... Pitanja je mnogo, a prilika samo jedna...
Bootsie
[09. 06. 2012.]

pohvala za sav trud :)

Zelena
[09. 06. 2012.]

;)))

Klik-Kid
[12. 06. 2012.]

odlicna

Nemate ovlasti aktivnog sudjelovanja. Morate biti registrirani i prijavljeni.

site copyright © 1998.-2024. Janko Belaj / Fotozine "Žičani okidač"   [site powered by Zine V3 alpha 9.1]   .:korisnički ugovor / terms of use:. …& obavezno štivo!
built with bbedit Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!

Zbog nekog doista blesavog EU zakona dužni smo vas informirati da i naš Fotozine rabi cooki-e (kažu da su to “kolačići”) kao i valjda 99.999% stranica na kugli zemaljskoj. Za izvan nje nemamo informacija. S tim keksima mi ne otkrivamo vašu dob, visinu, debljinu, sposobnost kadriranja, lažiranje exifa i niš takvoga, već nam samo pomažu da se logirate i tak to. A kaj sad možete? kliketnut dole i reć poruci izazvanoj idiJotskim zakonom adio… (A mi smo vas zakonski informirali :P ;))

Bla, bla, tri put Hura i O’Kej…