Fotozine “Žičani okidač” : ISSN 1334-0352 : s vama od 6. 6. 1998

fotozine
fotografija
druženja
prilozi
sitnine
prijavnica
nadimak:

lozinka:

upamti me
trenutno prisutni:

LONE Rovinj-1

© copyright 2011 - 2024 omot

LONE Rovinj-1

[kratica stranice: http://fzzo.org/f/445378 ←permalink]
Fotke iz ove serije su čista ekskluziva i po prvi puta se objavljuju. Evo imate prilike pogledati kako izgleda hotel koji je trenutno najveća investicija hrvatskog turizma. Sve je domaće. Od novaca, projekta do realizacije. Hotel Lone bit će prvi dizajn hotela u Hrvatskoj sa pet zvjezdica, a zajedno s postojećim hotelima Eden, Park i Monte Mulini činit će zonu Monte Mulini čiji će kongresni centar u 2011. godini imati više od 2000 mjesta. Hotel Lone ima 241 sobu, 11 apartmana i jedan predsjednički apartman.
Thomy
[22. 05. 2011.]

krasna građevina, dobro je da se miče nešto u tom našem jadnom turizmu, pa ne moraju sve stranci uzet sebi :)

eclipse
[22. 05. 2011.]

prilipo! :)

gogoya
[22. 05. 2011.]

odlično si ovo izvukao, odlično (a što drugo i očekivati od stručnjaka). ;)

omot
[22. 05. 2011.]

@gog...ako imaš volje, možemo zajedno prošetati s makinama (doduše još je zabranjeno, ali nije za sve :-))). Hvala...

gogoya
[22. 05. 2011.]

ako je do društva, uvijek! ;)

jpogorilic
[22. 05. 2011.]

Svaka čast omot na opisu i ekskluzivi...Lone će biti još jedan biser u nizu rovinjskih hotela...

Prvi sam puta u stari Lone stupio prije točno 40 god...tada mi se izuzetno sviđao...

agni
[22. 05. 2011.]

koja linija, izgradnja, jako efektno!!!

DG
[22. 05. 2011.]

Dobra fotka +++ ali kao žitelj Rovinja, ne dijelim oduševljenje ovom građevinom.

Potpuno je krivo locirana, preblizu mora, između druga dva hotela koji su potpuno različitih stilova (Eden i Monte mulini).

Osim toga ta su tri hotela u potpunosti prekinula prometnu komunikaciju grada sa park šumom "Zlatni rt"... i još dosta toga.

Kad treba zaj... i naši to sasvim dobro čine, ne trebaju nam stranci.

jpogorilic
[22. 05. 2011.]

Podržavam DG na obrazloženju, sve to stoji, prethodno sam mislio na Lone kao hotel sa 5 zvjezdica...

omot
[22. 05. 2011.]

@DG...moram komentirat i pokušati obraniti struku svjestan da bi nehotice priča mogla otići u drugom smjeru :-)) O stilovima bi mogli jako naveliko. Valja samo reći da je Eden (bez obzira na svoju starost) u strukturi i ritmu gotovo isto što i ovaj novi Lone. Razlika je samo u tehnologiji. Mt. Mulini je još bliže moru...ili možda pitanje: da li bi svi ovi hoteli morali biti istog stila ? (što god to značilo ili me to asocira na politiku "istih kaputa"). Što se pak tiće opaske o sjecanju komunikacija...kroz detaljan urbanistički plan grad Rovinj se već davno opredjeli za visoki turizam, a to ima za posljedicu nužne kompromise. Nekad je moj djed mogao kolima iz svoje kuće u Varaždinu direkno na polje 200 m. Kad se tu izgradilo stambeno naselje više nije imao svoje polje. Naselje se opredjelilo da postane grad. To nikako ne mogu shvatiti građani Zagreba. Busaju se u prsa da su metropola, a kad i sruše potleušice i kureke u centra grada, kukaju da je tu nekad pjesnik Vidrić ganjao svoju curicu :-))

bernardV
[22. 05. 2011.]

fina fotka, a građevina mi još ljepša.

Moram se nadovezati (ipak mi je to struka): nije poanta graditi nešto što je već bilo, ponavljati stare vrijednosti, već graditi u duhu s vremenom, istraživati nove vrijednosti,a sve u suglasju s potrebama modernog čovjeka

omot
[22. 05. 2011.]

...upravo to @domenico. Po jednoj definiciji arhitektura je odraz vremena u kojem je nastala. Mene su ućili da se nova arhitektura mora prema staroj odnositi na način kako se mladi čovjek mora ponašati prema starijem. Poštivati da (što ne znaći ponizno, pokorno i pognute glave), ali nikako ne zanemariti svoje vrijeme i viđenje stvari :-))

jpogorilic
[23. 05. 2011.]

Da, Rovinj se opredjelio za visoki turizam i kao takav će i prosperirati...i svjestan sam da moraju biti i kompromisi a to što meni budi sjećanja na nešto drugo, to je sasvim nešto drugo...

Ja nisam struke građevinara niti arhitekta pa se puno ni ne razumijem...zato omot hvala na obrazloženju...

djuan
[23. 05. 2011.]

Bravo za cijelu seriju fotki kao i za objašnjenje istih. Meni je ovakva "anti retro" arhitektura zakon :)

sanda
[24. 05. 2011.]

plemenitih linija i materijala

Febivjetar
[02. 06. 2011.]

meni super zgleda....

Nemate ovlasti aktivnog sudjelovanja. Morate biti registrirani i prijavljeni.

site copyright © 1998.-2024. Janko Belaj / Fotozine "Žičani okidač"   [site powered by Zine V3 alpha 9.1]   .:korisnički ugovor / terms of use:. …& obavezno štivo!
built with bbedit Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!

Zbog nekog doista blesavog EU zakona dužni smo vas informirati da i naš Fotozine rabi cooki-e (kažu da su to “kolačići”) kao i valjda 99.999% stranica na kugli zemaljskoj. Za izvan nje nemamo informacija. S tim keksima mi ne otkrivamo vašu dob, visinu, debljinu, sposobnost kadriranja, lažiranje exifa i niš takvoga, već nam samo pomažu da se logirate i tak to. A kaj sad možete? kliketnut dole i reć poruci izazvanoj idiJotskim zakonom adio… (A mi smo vas zakonski informirali :P ;))

Bla, bla, tri put Hura i O’Kej…