Fotozine “Žičani okidač” : ISSN 1334-0352 : s vama od 6. 6. 1998

fotozine
fotografija
druženja
prilozi
sitnine
prijavnica
nadimak:

lozinka:

upamti me
trenutno prisutni:

Mislilac

© copyright 2009 - 2024 baja

Mislilac

[kratica stranice: http://fzzo.org/f/307920 ←permalink]
Brončana skulptura Auguste Rodina (1840-1917) u vrtu Musée Rodin u 7. Arrondissementu u Parizu. Original je napravljen 1880. u bronci visine 72 cm, a 1902. nastaje novo (isto) djelo u visini 181 cm. Danas postoji ravno 20 odljeva (kopija) po svijetu. Inače model za ovu skulpturu nije bio nikakav mislilac nego boksač Jean Baud, poznati razbijač iz četvrti crvenih fenjera Pariza.

Rodin je bio veliki uzor našemu kiparu Ivanu Meštroviću.

gres
[23. 11. 2009.]

ODLIČAN KADAR! :)

komiza
[23. 11. 2009.]

Diocletian's Palace:

Tvoj je komentar Marko, jako interesantan, da ne kažem pomalo kratkovidan i staromodan...Fotozine nije izolirana oaza negdje u pustinji oko koje se može sagraditi kineski zid i tako zaštiti od progresa/utjecaja/komentara...digitalna tehnologija je dio 21 stoljeća i ne poznaje granice...kao što sam sam prije nekoliko mjeseci slučajno "zalutao" na ovaj portal tako sam uvjeren da je od njegovog postanka do danas na njega zalutalo na tisuče ljudi koji nisu Hrvati iz Hrvatske ili Hrvati iz Dijaspore...neki su postali dio portala a neki samo promatraju u prolazu i sanjaju.

Pokušaj sada usporediti situaciju sa jako sličnim portalom...

u Vancouveru je prije samo 5 godina nastao Flickr a danas ima preko 7.5 miliona ljubitelja fotografije.!!!

Da li ti misliš da su oni svi iz Kanade...???

Sigurno da nisu...koliko samo ima Hrvata iz Hrvatske i Hrvata iz Dijaspore koji su dio Flickr i koji se dopisuju/dogovaraju na svom maternjem jeziku bez obzira što je to, po tvojoj glupoj

teoriji: "Kanadski portal" !!??

Englez bi ti jednostavno rekao: Wake up and smell the roses....!!

U ovom detalju slike Dioklecijanove Palače ja ne pokušavam, ne želim "reklamirati" sebe...

UNESCO nije slučajno prepoznao svjetsku ljepotu i vrijednost Dioklecijanove Palače u Splitu (Trogir takodjer) i stavio je pod svoju zaštitu...nakon više od 1700 godina nastanka...pa evo i malo engleskog texta o povijesti Palače za sve one koji zalutaju na Fotozine a ne govore Hrvatski...a da li je to (po tvojoj teoriji) hrvatski portal ili nazovimo ga globalno-svjetski mislim da je to na koncu, irelevantno.....!!!!

ps: evo, samo pogledaj Fotozine "site map"...zašto je na engleskom jeziku sve napisano ako je to "hrvatski portal"....

a i sama riječ "fotozine"...da li je to hrvatska riječ uopće, pitam se ja...!!??!!!?

Nadam se da je ovo bio dovoljno otvoren i jednostavan pristup tvom komentaru: Lijepo Mario, no Fotozine je hrvatski portal !!!

pozdrav

Mario

alias komiža

.......................................................

site map

description:

"dynamic": content provided by database;

"static": permanent content;

"limited": content for registered users only;

"selectible": web-forms: static page with dynamic results;

"external": will open new window

..........................................

baja
[23. 11. 2009.]

Ja sam Ti pohvalio sliku i dodao primjedbu koja je dio mojega stava, jer vidim da engleski sve više uzima maha na uštrb našega jezika, a Ti si me odmah počastio izrazom o "glupoj teoriji"? Mislim da i Kanađani (za frankofonske znam) itekako vode računa o svome jeziku, kao uostalom i Francuzi i Nijemci, koji su puuuuuno veći narodi od našega i lakše se mogu oduprijeti jezičnoj kolonizaciji, no mi smo toliko velikodušni da ćemo se rado dodvoravati. Ako se Hrvati na kanadskoj stranici dopisuju s Hrvatima na hrvatskom to mi je i razumljivo, no da se Hrvat na hrvatskoj stranici s Hrvatima dopisuje (ili piše opis slike) na engleskom - hm, za to mi nedostaje razumijevanje. Bio sam toliko slobodan izraziti svoje mišljenje, a ako pogledaš moj profil vidjet ćeš da se to ne odnosi na Tebe osobno.

Nemate ovlasti aktivnog sudjelovanja. Morate biti registrirani i prijavljeni.

site copyright © 1998.-2024. Janko Belaj / Fotozine "Žičani okidač"   [site powered by Zine V3 alpha 9.1]   .:korisnički ugovor / terms of use:. …& obavezno štivo!
built with bbedit Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!

Zbog nekog doista blesavog EU zakona dužni smo vas informirati da i naš Fotozine rabi cooki-e (kažu da su to “kolačići”) kao i valjda 99.999% stranica na kugli zemaljskoj. Za izvan nje nemamo informacija. S tim keksima mi ne otkrivamo vašu dob, visinu, debljinu, sposobnost kadriranja, lažiranje exifa i niš takvoga, već nam samo pomažu da se logirate i tak to. A kaj sad možete? kliketnut dole i reć poruci izazvanoj idiJotskim zakonom adio… (A mi smo vas zakonski informirali :P ;))

Bla, bla, tri put Hura i O’Kej…