Fotozine “Žičani okidač” : ISSN 1334-0352 : s vama od 6. 6. 1998

fotozine
fotografija
druženja
prilozi
sitnine
prijavnica
nadimak:

lozinka:

upamti me
trenutno prisutni:

Saša Kralj : Tri priče 2

© copyright 2008 - 2024 Ejla

Saša Kralj : Tri priče 2

[kratica stranice: http://fzzo.org/f/186913 ←permalink]
Saša Kralj....Dio fotografija s izložbe--> KLIK

Rođen u Zagrebu 1965.Još u srednjoj koli počeo surađivati s časopisom Arena i svoje prve fotografije objavio 1982.Kasnije surađuje s Ljubljanskim Neodvisnim Dnevnikom, Mariborskom Večeri, te Zagrebačkim Vjesnikom i Večernjim Listom.1992. Počinje dugotrajnu suradnju s Associated Pressom.1995. Seli u Južnu Afriku za Associated Press Počinje dugogodišnju suradnju s agencijom Trace Images iz Cape Towna.Kao mentor za mlade fotoreportere sudjeluje u projektu "Jedan grad -mnogo kultura" u lokalnim novinama Cape Times, koja je bila namijenjena približavanju različitih zajednica koje su godinama bile nasilno podijeljene vladavinom apartheida.Tijekom boravka u Južnoj Africi održava foto-žurnalističke radionice u sklopu agencije Afrika, Lighthouse škole za fotografiju i Centra za fotografiju u Cape Townu.1998. Počinje punu slobodnjačku (freelance) karijeru radeći za veće međunarodne agencije, časopise i novine u Južnoj Africi i svijetu (Reuters,AFP, Leadership, New Zork Times, Getteborg Posten, itd.)

1999. seli u Indoneziju i nastavlja karijeru kao slobodni fotoreporter.

2001. postaje urednik fotografije novog gradskog mjesečnika "Djakarta!"Pomaže osnivanju agencije JiwaFoto u kojoj i danas djeluje kao on-line urednik.Predavač je i suradnik na školi za foto-novinarstvo Panna.2003. gost predavač na Južno Azijskom institutu za fotografiju, Patshala, u Dhaki,Bangladeš; predaje Vizualnu antropologiju studentima 1. i 2 .godine.

2004. seli u Irak i nastavlja suradnju sa Reutersom i Associated Press-om i drugim časopisima i novinama.Trenira novinare u novopokrenutom časopisu Hewler Globe.

2007. gost mentor na World Press Photo radionici u Indoneziji i u Splitu.

Trenutno živi na otoku Prviću kod Šibenika.

damast
[28. 08. 2008.]

Ejla, hvala na podrobnom životopisu. Opet nisam mogao na otvaranje... :)

Ejla
[28. 08. 2008.]

Čovjek o kojem se do sada na internetu teško nalazilo podatke. Ovo mu je prva samostalna izložba. Skroman . Prekrasan. gdje sve nije bio i što sve nije snimio, a zapeo kad je trebao govoriti o svojim fotografijama.

Bila mi je čast upoznati ga.

mack
[28. 08. 2008.]

Malo sam iznenađen, vidim ga na fotki nakon duuuuugo vremena... I vidim da godine idu... Potpisujem što si napisala!

biljana
[28. 08. 2008.]

Interesantna karijera i životopis :)

cuni1
[28. 08. 2008.]

bilo je čast i zadovoljstvo biti na otvaranju izložbe i upoznati toga čovjeka

Nemate ovlasti aktivnog sudjelovanja. Morate biti registrirani i prijavljeni.

site copyright © 1998.-2024. Janko Belaj / Fotozine "Žičani okidač"   [site powered by Zine V3 alpha 9.1]   .:korisnički ugovor / terms of use:. …& obavezno štivo!
built with bbedit Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!

Zbog nekog doista blesavog EU zakona dužni smo vas informirati da i naš Fotozine rabi cooki-e (kažu da su to “kolačići”) kao i valjda 99.999% stranica na kugli zemaljskoj. Za izvan nje nemamo informacija. S tim keksima mi ne otkrivamo vašu dob, visinu, debljinu, sposobnost kadriranja, lažiranje exifa i niš takvoga, već nam samo pomažu da se logirate i tak to. A kaj sad možete? kliketnut dole i reć poruci izazvanoj idiJotskim zakonom adio… (A mi smo vas zakonski informirali :P ;))

Bla, bla, tri put Hura i O’Kej…