Fotozine “Žičani okidač” : ISSN 1334-0352 : s vama od 6. 6. 1998

fotozine
fotografija
druženja
prilozi
sitnine
prijavnica
nadimak:

lozinka:

upamti me
trenutno prisutni:

obscuras: obs©u®@e: jarunski nasukani kit Denisa Kraškovića … [prethodna fotografija u albumu][iduća fotografija u albumu]
jarunski nasukani kit Denisa Kraškovića

© copyright 2023 - 2024 obscuras

jarunski nasukani kit Denisa Kraškovića

[kratica stranice: http://fzzo.org/f/760875 ←permalink]
©ame®@ obs©u®@ ®adioni©@ 20230111, 12:23;46 - 14:54;43 exp, 657 sek.
gres
[08. 02. 2023.]

Sviđam... ;)

Moonspider
[08. 02. 2023.]

Izvrsno! I stablo iza kao da je skok vode kad izdahne zrak! Sviđam!

agni
[08. 02. 2023.]

hvala Ivica, proguglah o kitu i autoru D.K. ,cam.obsc dala mu je patinu starine i trajanje za budućnost:-)

ZELJKODEBELJKO
[09. 02. 2023.]

Kitnjast...

obscuras
[09. 02. 2023.]

@gres, @Moonspider, @agni, @ŽELJKODEBELKO i svi ostali koji su 'poluknuli' na ovu 'jubilarnu' snimku, hvala svima, a posebno na upisu u fotozinovu 'knjigu utisaka' :)

@Moonspider, 'imaš oko'(rekli bi neki), a u stvari znaš 'čitati sliku'!

Upravo to je detalj koji sam želio snimiti, a kameru sam postavljao bar frtalj vure (da snimim baš to)!

Operacija kadriranja je bila dosta 'složena', jer kamera opskura nema tražilo, pa treba 'geometrijski' odrediti kadar koji će snimiti. Želio sam da na snimci kitov rep dodiruje rub kadra (kao da kit 'upkivava' u sliku), a pozadina korespondira sa kitom (baš na način koji si Ti 'isčitao' iz slike).

Društvo na snimanju mi je pravila esperanza (sa svojim kamerama opskurama kojima je snimala moje snimanje) i pričali smo o tome što ćemo snimiti. Napravila je 3 snimke ali ih još nije 'nasajčila'.

Autor ('kita') je akademski kipar Denis Krašković, iz prve generacije maturanata Odjela plastičkog dizajna (Škole Primijenjene Umjetnosti u Zagrebu) koju sam izveo sa prof. Vinkom Fabrisom akademskim kiparom (šefom Odjela plastičkog dizajna).

obscuras
[09. 02. 2023.]

Pogledakze i digitalno - opskurnu fotodokumentaciju fotozinerske ekipe obscuras & esperanza sa snimanja ove slike koju sam podijelio u albumu fotoZINE BDYsi, FTPVe, FTSFRs, FTJNJTNe & ostala druženja kao kolaž fotografsku sliku

kit

.

Na prvoj fotki u kolažu je ©ame®@ obs©u®@ ®adioni©@, postavljena na rub terase kafića, tako da joj objektiv-rupica bude u hladu noge stola (da u kameru nebi prodiralo jako sunčano svjetlo), a da u vidnom polju kamere nije rub terase i noga stola.

Na drugoj fotki u kolažu je kontrolna snimka (digitalnom kamerom postavljenom na kameru opskuru iznad njenog objektiva-rupice prije početka snimanja) kadra koji će snimati kamera opskura.

Na trećoj i četvrtoj fotki kolaža su članovi jarunske ekipe fotozinera (obscuras i esperanza). Esperanza postavlja svoju kameru opskuru ("elisabeta", projektiranu i konstruiranu 22.7.2010, godine u ljetnoj radionici kamera opskura "©ame®@ obs©u®@ ©®oatic@" u Rosujama na otoku Krku) kojom je snimila petu fotku u ovom foto kolažu,

a šestu i sedmu fotku u ovom foto kolažu snimaila je fotozinerica esperanza sa druge dvije kamere opskure (vlastite konstrukcije).

safarek
[10. 04. 2023.]

Zanimljivo, pozdrav!

Nemate ovlasti aktivnog sudjelovanja. Morate biti registrirani i prijavljeni.

site copyright © 1998.-2024. Janko Belaj / Fotozine "Žičani okidač"   [site powered by Zine V3 alpha 9.1]   .:korisnički ugovor / terms of use:. …& obavezno štivo!
built with bbedit Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!

Zbog nekog doista blesavog EU zakona dužni smo vas informirati da i naš Fotozine rabi cooki-e (kažu da su to “kolačići”) kao i valjda 99.999% stranica na kugli zemaljskoj. Za izvan nje nemamo informacija. S tim keksima mi ne otkrivamo vašu dob, visinu, debljinu, sposobnost kadriranja, lažiranje exifa i niš takvoga, već nam samo pomažu da se logirate i tak to. A kaj sad možete? kliketnut dole i reć poruci izazvanoj idiJotskim zakonom adio… (A mi smo vas zakonski informirali :P ;))

Bla, bla, tri put Hura i O’Kej…