Fotozine “Žičani okidač” : ISSN 1334-0352 : s vama od 6. 6. 1998

fotozine
fotografija
druženja
prilozi
sitnine
prijavnica
nadimak:

lozinka:

upamti me
trenutno prisutni:

Bitva Josipa Račića na Seini pod Luvreom

© copyright 2022 - 2024 obscuras

Bitva Josipa Račića na Seini pod Luvreom

[kratica stranice: http://fzzo.org/f/758022 ←permalink]
Do sada neizlagana pariška panorama; snimano 25.03.2016. od 18:18;00 do 18:26;00 (eksponirano 480 sekundi)

Duž Seine u Parizu nekada je bilo mnogo bitvi za koje su se vezali brodovi. Kasnijim uređivanjem obala Seine mnoge su bitve uklonjene, no uz Seinu Pod Luvreom ostala je bitva na kojoj je sjedio hrvatski slikar Josip Račić dok je slikao svoju posljednju sliku "Pont des Artst" na Seini 1908. godine. Uz bitvu nema nikakovog obilježja (da je to 'bitva Josipa Rčića') no netko tko to zna, sačuvao je tu bitvu od uklanjanja. Šećući uz Seinu sa korčučanskom slikarom Sergejem Minakovim koji živi u Parizu, spomenuo sam mu to i on je potvrdio da je upravo ta bitva gledište sa kojeg je Josip Račić, uljenim bojama na kartonu naslikao "Pont des Arts", a za postavljanje obilježja (koje bi trbalo postaviti) nadležan je odjel za imenovanja, uprave grada Pariza, kojem do sada još nitko nije uputio prijedlog za postavljanje obilježja Josipu Račiću uz tu bitvu. Pisao sam o tome u mom izviješću sa rezidencije u parizu koje sam objavio kao komentar uz prvu sliku u ovom albumu. Dok sam snimao ovu sliku jedan šetač uz obalu sjeo je bitvu, i ostao na njoj neko vrijeme a onda je otišao dalje. Tako je njegov lik ostao bijedo zabilježen na slici kao duh Josipa Račića.

I ovaj prostor možete pomnije razgledati 'prolaskom kroz' "virtual space gate" koji prilažem ovdje

Moonspider
[31. 07. 2022.]

Koji prolaz kroz vrijeme! Fantastično! I hvala liku koji je u ovom savršenom povjesno maglenom kadru ostavio svoju siluetu točno tamo gdje treba! Izvanredno!

FotoMachak
[01. 08. 2022.]

Super za trud ;=)

agni
[01. 08. 2022.]

potpisujem obojicu!

Nemate ovlasti aktivnog sudjelovanja. Morate biti registrirani i prijavljeni.

site copyright © 1998.-2024. Janko Belaj / Fotozine "Žičani okidač"   [site powered by Zine V3 alpha 9.1]   .:korisnički ugovor / terms of use:. …& obavezno štivo!
built with bbedit Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!

Zbog nekog doista blesavog EU zakona dužni smo vas informirati da i naš Fotozine rabi cooki-e (kažu da su to “kolačići”) kao i valjda 99.999% stranica na kugli zemaljskoj. Za izvan nje nemamo informacija. S tim keksima mi ne otkrivamo vašu dob, visinu, debljinu, sposobnost kadriranja, lažiranje exifa i niš takvoga, već nam samo pomažu da se logirate i tak to. A kaj sad možete? kliketnut dole i reć poruci izazvanoj idiJotskim zakonom adio… (A mi smo vas zakonski informirali :P ;))

Bla, bla, tri put Hura i O’Kej…