Fotozine “Žičani okidač” : ISSN 1334-0352 : s vama od 6. 6. 1998

fotozine
fotografija
druženja
prilozi
sitnine
prijavnica
nadimak:

lozinka:

upamti me
trenutno prisutni:

Model Ivana

© copyright 2018 - 2024 FotoMRKI

Model Ivana

[kratica stranice: http://fzzo.org/f/723033 ←permalink]
gogoya
[27. 08. 2018.]

Nemoj me krivo shvatiti, ali pogledaj nekoliko linkova (od nebrojeno mnogo drugih)... ima mnogo stvari koje se mogu preuzeti i napredovati:

Nurretin

Trid

Rain

Yuriy

Hugues

Yannik

...

neki mi se jako sviđaju, a neke sam stavio baš zato jer nisu naj naj (dakle, vrlo je dohvatljivo). Dolje je galerija s hrpom fotografija koje zbilja daju štofa za dobiti neku ideju:

galerija

Eto, pozdrav! ;)

FotoMRKI
[27. 08. 2018.]

Fotke su stvarno super što si poslao linkove,ali daj ti njih te fotografe pitaj dali imaju fotoaparat za 800 kuna kao i ja ,a sigurno nemaju za 800 nego valjda za 8 tisuća kuna da ja imam para i ja bi si kupio neki bolji fotoaparat i onda bi i ja imao puno bolje fotografije.

gogoya
[27. 08. 2018.]

nije poanta u fotoaparatima... ima tamo faca koji rade s polovnim EOS 700D i još "gorim"... Poanta je u svjetlu, postavljanju modela i biranju pozadine. Možeš imati i aparat od 5000 ojra, ali nećeš dobiti bolje fotografije (s objektivima je malo drugačije, veći otvor blende bitno olakšava izdvajanje modela od pozadine - no, i tome se može nekako doskočiti).

FotoMRKI
[28. 08. 2018.]

Pa onda pišite ,komentirajte kako bi vi svi ostali fotografirali,pa zar nije taj forum da se drugima olakša kao meni pošto sam novi tj tek sam se počeo baviti fotografijom

gogoya
[28. 08. 2018.]

pa evo, za početak bih odabrao pozadinu koja je u sjeni, a modela postavio na svjetlije mjesto. Ne bih fotografirao u podne jer je to prilično delikatno zbog prejakog direktnog svjetla (ako imaš pomagača koji bi držao neki difuzor (recimo ona jeftina termo-folija) ispred modela da se ublaži to svjetlo na modelu, odlično je rješenje), nego bih odabrao jutro (do sat vremena nakon izlaska), odnosno zalazak (oko sat prije zalaska).

Objektiv: blenda ovisno o udaljenosti od modela, udaljenosti modela od podloge, o milimetraži sâmog objektiva... a ovisi i što i koliko hoćeš od pozadine.

Model: ovdje imaš čitavu hrpu problema. Zato ću Ti dati link na kojem prouči neka osnovna pravila (koja se itekako mogu kršiti kad se nauči osnova):

neke osnovne smjernice kako uslikati modela da to ne izgleda bljak

Na tom linku imaš hrpetinu slika koje ti, kad klikneš na njih, otvaraju sve nove i nove linkove... ima da izgubiš mjesec dana samo tako. ;)

gogoya
[28. 08. 2018.]

dodatak: naoblaka daje odlično difuzno svjetlo. Pored prozora je također zanimljiva rasvjeta.

gogoya
[28. 08. 2018.]

Još malo o... nije pogreška slikati u sjeni, recimo stabla, usred bijeloga dana i imati sjene na licu i tijelu modela, ali to je jako zahtjevno - rekao bih prava umjetnost uklopiti sjene s figurom, odnosno crtama lica.

Zelena
[29. 08. 2018.]

Vidi vraga,naš gogo ima znanja,ali modela mu fali,a ti imaš modela,ali trebaš još punoooo učiti ;))))))

Nemate ovlasti aktivnog sudjelovanja. Morate biti registrirani i prijavljeni.

site copyright © 1998.-2024. Janko Belaj / Fotozine "Žičani okidač"   [site powered by Zine V3 alpha 9.1]   .:korisnički ugovor / terms of use:. …& obavezno štivo!
built with bbedit Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!

Zbog nekog doista blesavog EU zakona dužni smo vas informirati da i naš Fotozine rabi cooki-e (kažu da su to “kolačići”) kao i valjda 99.999% stranica na kugli zemaljskoj. Za izvan nje nemamo informacija. S tim keksima mi ne otkrivamo vašu dob, visinu, debljinu, sposobnost kadriranja, lažiranje exifa i niš takvoga, već nam samo pomažu da se logirate i tak to. A kaj sad možete? kliketnut dole i reć poruci izazvanoj idiJotskim zakonom adio… (A mi smo vas zakonski informirali :P ;))

Bla, bla, tri put Hura i O’Kej…