Fotozine “Žičani okidač” : ISSN 1334-0352 : s vama od 6. 6. 1998

fotozine
fotografija
druženja
prilozi
sitnine
prijavnica
nadimak:

lozinka:

upamti me
trenutno prisutni:

foto br. 689787

© copyright 2016 - 2024 boboleja

foto br. 689787

[kratica stranice: http://fzzo.org/f/689787 ←permalink]
gogoya
[21. 09. 2016.]

di ga ideš rezati preko nogu... pretpostavljam da slike ne obrađuješ u nekom od programa za obrađivanje slika (lajtrum ili fotošop, recimo). Bilo bi poželjno jer tako možeš ukloniti neželjene objekte koje nisi mogao izbjeći pri lovljenju, konkretno na ovom primjeru, psa po kući. Govorim o donjem desnom kutu - ono nešto crveno ti smeta, a u ovom slučaju to je najlakše riješiti rezanjem (kropanjem) toga dijela.

boboleja
[21. 09. 2016.]

Moja je pretpostavka da se uči iz pokušaja i pogrešaka,te komentara na iste. Do jučer nisam se facto ni zna sta je dslr ni kako ista slikat sa manualnim postavkama,al eto korak po korak.

boboleja
[21. 09. 2016.]

Ja imam volje A vi imajte strpljenja i pokoji koristan komentar ( kao tvoj),+ youtube , literatura,bit će i boljih fotografija

boboleja
[21. 09. 2016.]

Kraljikica
[22. 09. 2016.]

Gogoya je nas dobri duh :) nemoj mu uzet za zlo,jer je htio lipo ukazat na pogreske..

Svi mi isto jos ucimo i ucit cemo skroz.Trebao si vidit moje fotke s pocetka.

Uglavnom,citaj,pamti,vjezbaj i na zinama mozes za odredjenu vrstu fotke uvik bacit oko na exif i tako znati otprilike koje postavke idu za koju situaciju i scenu.Polako,svi smo to prosli.

I uzimaj kritike u obzir i citaj sta ti se pise,iz toga najvise naucis.

Ja sam si znala printati sve i sa zina i opcenite stvari koje nadjes na netu kad ucis ko kad ides u osnovnu :)

Ne znam jesi se predstavljao na forumu,nije obaveza,ali tamo mozes lipo sebe predstaviti,napisati kako si dosao do aparata,koja vrsta fotografije te zanima,sto si dosad naucio,sto bi htio,kojom opremom raspolazes,u kojem programu obradjujes...i onda u toj raspravi ti se moze dati na temelju toga puno savjeta.

Sretno i dobrodosao.

boboleja
[22. 09. 2016.]

Niti u primisli mi nije bilo uzimat za zlo,niti pomislit na to,dapace. Lakše se uči kroz komentare ljudi koji imaju iskustva,nego samo čitanjem literatura i gledanjem videa. Nije valjda moj komentar ostavio takav dojam??

Kraljikica
[22. 09. 2016.]

Nije ne :) samo odmah govorim jer mozda ti se ucinilo tako :)

Sam vec budes skuzio tko ovdje sta i kako ;)

boboleja
[22. 09. 2016.]

Svaki dobronamjeran komentar,savjet je dobrodošao.aparat imam cila 3dana, to sta fali pola pasa na fotki je čak i dobro

gogoya
[22. 09. 2016.]

nisam rekao što mi se na ovoj fotografiji sviđa: kolorit (boje), izbor velikog otvora (f1.8) koja daje naglasak na simpa pasa (smišan, kako bi tamo dole rekli).

Glede rezanja nogu: nije zabranjeno rezanje (postoje neka pravila na kojim se to dijelovima ekstremiteta može rezati), nego se to onda odražava i na gornji dio fotografije. Konkretno ovdje, previše je prostora iznad glave.

Samo ti nastavi, imaš volje i to je najbitnije. ;)

ljiljana
[22. 09. 2016.]

sladak je :)

boboleja
[22. 09. 2016.]

Rekoh,lakse se uči na pokušajima i pogreškama,te komentarima,kritikama,savjetima,nego čitajući,i gledajući. Toliko sam toga pročita i pogleda zadnjih par tjedana dok sam kupova aparat,da mi je doslovno sve izbucano. Uslikam,postavim,slusam kritike. A uređivanje fotografija će još malo pričekati, iako sam pronašao i Photoshop i lightroom,trenutno mi je po tom pitanju Špansko selo poznatije. P.s. hvala na dobrodošlici i svim savjetima,kritikama,pohvalama i sve.

boboleja
[22. 09. 2016.]

Gogoya ,uopće nisam razmišljao o nikakvim bojama,kompozicijama,samo sam tija fotografiju sa zamucenom pozadinom i ,u ovom slučaju psa u fokusu, i to mi je donekle pošlo za rukom,tako da ja sritan ko malo dite

Nemate ovlasti aktivnog sudjelovanja. Morate biti registrirani i prijavljeni.

site copyright © 1998.-2024. Janko Belaj / Fotozine "Žičani okidač"   [site powered by Zine V3 alpha 9.1]   .:korisnički ugovor / terms of use:. …& obavezno štivo!
built with bbedit Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!

Zbog nekog doista blesavog EU zakona dužni smo vas informirati da i naš Fotozine rabi cooki-e (kažu da su to “kolačići”) kao i valjda 99.999% stranica na kugli zemaljskoj. Za izvan nje nemamo informacija. S tim keksima mi ne otkrivamo vašu dob, visinu, debljinu, sposobnost kadriranja, lažiranje exifa i niš takvoga, već nam samo pomažu da se logirate i tak to. A kaj sad možete? kliketnut dole i reć poruci izazvanoj idiJotskim zakonom adio… (A mi smo vas zakonski informirali :P ;))

Bla, bla, tri put Hura i O’Kej…