Fotozine “Žičani okidač” : ISSN 1334-0352 : s vama od 6. 6. 1998

fotozine
fotografija
druženja
prilozi
sitnine
prijavnica
nadimak:

lozinka:

upamti me
trenutno prisutni:

gres: DO Centar - TAI CHI CHUAN: jučer u parku Stara Trešnjevka - vježbali smo s Damirom Tenodijem … [prethodna fotografija u albumu][iduća fotografija u albumu]
jučer u parku Stara Trešnjevka - vježbali smo s Damirom Tenodijem

© copyright 2011 - 2024 gres

jučer u parku Stara Trešnjevka - vježbali smo s Damirom Tenodijem

[kratica stranice: http://fzzo.org/f/466803 ←permalink]
informacija: Tai Chi Chuan -

Prvi ciklus: 5.-15.09.2011.

Svaki ponedjeljak i četvrtak 20;00 - 22;00 u DO Centru (Građevinska Tehnička škola u Zagrebu)

Shifu Damir Tenodi već punih 30 godina uči i podučava unutarnje metode. Danas je vanredni stručni suradnik na više koledža u Sydneyu, gdje predaje tai chi i chi kung na kolegijima akupunkture.

acophoto
[04. 09. 2011.]

imam osjećaj da je Tai Chi jedna od naj vježbi za ljude ! svaka čast

gres
[04. 09. 2011.]

@ Aco,

Tai chi chuan je zdravstvena vježba. On je za poklonike borilaštva i borilačka vještina. No tai chi chuan je i puno više od navedenog.

Pored fizičkih skladnih i lijepih pokreta, koji nadasve plijene pažnju poklonika, tai chi chuan nosi ideje koje pored poklanjanja pažnje tijelu, streme razvijanju uma.

To znači da pored dobro utreniranog tijela, jako je važno imati i dobro utreniran um. I to ne onako kako se obično misli, kako nam um služi da bi servisirao tijelo, već upravo suprotno. Nema dobrog tai chija bez uma koje je nadređen tijelu i pokretu. Isto tako, jako je dobro ako tijelo sluša njemu nadređen aspekt, a to je um.

Zašto je to tako? S jedne strane, zato što je to prirodan poredak i pružanje Zakona, odozgo prema dolje. A s druge strane, zato što nas bavljenje tijelom kroz tai chi upućuje na rafiniranje energija i ovladavanje umom, upravo kako bismo i dalje rafinirajući svoje znanje otkrili još suptilnije aspekte od uma i započeli još vrijedniji i odgovorniji rad uz Učitelja.

Anan-Do tai chi, pored izvrsnosti prezentiranja forme, naglasak daje na smisao postojanja iste, osjećaj te važnost usklađivanja različitih aspekata čovjeka.

Tako nas uče naši Učitelji Damir i Boro!

dropsy
[06. 09. 2011.]

bravo gres!

Nemate ovlasti aktivnog sudjelovanja. Morate biti registrirani i prijavljeni.

site copyright © 1998.-2024. Janko Belaj / Fotozine "Žičani okidač"   [site powered by Zine V3 alpha 9.1]   .:korisnički ugovor / terms of use:. …& obavezno štivo!
built with bbedit Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!

Zbog nekog doista blesavog EU zakona dužni smo vas informirati da i naš Fotozine rabi cooki-e (kažu da su to “kolačići”) kao i valjda 99.999% stranica na kugli zemaljskoj. Za izvan nje nemamo informacija. S tim keksima mi ne otkrivamo vašu dob, visinu, debljinu, sposobnost kadriranja, lažiranje exifa i niš takvoga, već nam samo pomažu da se logirate i tak to. A kaj sad možete? kliketnut dole i reć poruci izazvanoj idiJotskim zakonom adio… (A mi smo vas zakonski informirali :P ;))

Bla, bla, tri put Hura i O’Kej…