Fotozine “Žičani okidač” : ISSN 1334-0352 : s vama od 6. 6. 1998

fotozine
fotografija
druženja
prilozi
sitnine
prijavnica
nadimak:

lozinka:

upamti me
trenutno prisutni:

bojana

© copyright 2008 - 2024 drnda

bojana

[kratica stranice: http://fzzo.org/f/148058 ←permalink]
omot
[10. 04. 2008.]

Obožavam ovakve nenamještene i pomalo "ukradene" portrete...odlična

Ejla
[10. 04. 2008.]

Nadam se da i ti guštaš bar upola onoliko koliko ja kad vidim da ima nešto novoga kod tebe, i kad je to tako dobro...(Letiš, letiš...)

drnda
[10. 04. 2008.]

fala, omotejla! :-}

omot, dobro mniješ! ovaj album i jest moje recentno skrovište "ukratoga" plijena!...

guštam, ejla, guštam! ;-}

Ejla
[10. 04. 2008.]

:)))

tatjana
[24. 04. 2008.]

:)))rijetka su bića u umjetnosti koja uspiju u portretu prenijeti dušu na dlanu. tako poznajemo lik. ali i umjetnika! tehnika je jako bitna (to ti najbolje znaš), ali ne čini umjetnika. ovakav osjećaj da se može prenijeti iz sebe sva ljepota stvaranja- to je umjetnik i umjetnost...bravo drnda:)))

gres
[27. 04. 2008.]

bravo drnda! sviđam jako ovaj spontani portret, al' opet mala moja opažanja : naime, ja bi cropnula gornji dio do korjena šiški, tako da ostane samo glava, a ne ono otraga što izlazi iza glave - okomita tana fleka. Time bi gospođa došla bolje do izražaja! No, i ovako je lijepa fotka! Pozdrav! :))

drnda
[29. 04. 2008.]

fala, tatjanagres! :-}

tatjana, mudro zboriš!

gres, gledajuć čistunsko-estetski, veleslažem se s rečenom percepcijom izaglavne mrlje! međutim, "prljavština" je ovdje namjerno tolerirana... ak pomnnije promotriš čitav album, buš vidla da su pozadinske vertikale maltene "trademark"! (ono - crvena tj. narančasta markica na svim modelima levisica) više ih ni ne primjećujem kao smetnju, već kao autentični dio moje svakodnevice (koja isto nije baš kak se šika, ali je podnošljiva!) pa pošto su manje-više zblurane, tak da ne privlače pažnju preveć, namjerno ih ostavim... (izvan ovog konteksta svakako bi bilo puno više kropanja i kloniranja - ja znam bit picajzla samo taka!) ;-}

gres
[02. 05. 2008.]

drnda, vidiš da sam ja veća picajzla od tebe - ah, mi djevice (po horoskopu!) težimo perfekciji! Ne zamjeri mi što pilim! Pusa :))

Gaca
[05. 05. 2008.]

Lako za vertikale, ali: gospodja 'visi' u slici :-(

Ako je do vertikale, onda moze lice (oci) biti i u doljnjoj trecini, pa puno prostora gore. Funkcionira isto. Inace scropat do ispod prstena, jer samo tako dolazi do izrazaja izraz onako kao mi ljude gledamo bez fotoopreme. Ja uopce nisam picajzla i uvijek sam za odstupanje od pravila kada sluze nekoj ideji. Pitanje je: trazi li se ovdje autenticnost osobe ili autenticnost prostora? Po izrezu rekao bih osobe, ili?

drnda
[05. 05. 2008.]

osobe, svakako! tj. naglasak bi trebal bit na autentičnosti osobe ali u (tek pridrndanom i čim manje modificiranom) autentičnom prostoru! prijedlog cropa jako zanimljiv! (i obrazložen)! no, kako mi se tada fotka učinila blizu ok kadra već u samoj snimci (a to bude jako rijetko), ostavil sam se bilo kakvih crop-intervencija i priklonil spontanoći trenutka, pa obrada minimalna... :-}

Gaca
[06. 05. 2008.]

Drnda, sve sto kazes dobro razumijem. Kadar je zapravo, kad se uzme u obzir stil snimanja ;-) odlican. Dva su razloga za kriticki pristup u gornjem postu: a) svaka se slika moze rijecima unistiti i b) ako vec kritika, onda bi ona trebala biti promisljena u smislu onoga sto mislimo da fotografija treba prikazati. Znaci, vise mi je bilo do kritiziranja kritike, nego do kritike konkretne fotke koja mi se od pocetka svidja svojom spontanoscu. Ali ti to tak i tak kuzis :-)

drnda
[07. 05. 2008.]

ma, naravno! ;-}

acophoto
[14. 05. 2008.]

lijepa žena-lijepa slika!

Nemate ovlasti aktivnog sudjelovanja. Morate biti registrirani i prijavljeni.

site copyright © 1998.-2024. Janko Belaj / Fotozine "Žičani okidač"   [site powered by Zine V3 alpha 9.1]   .:korisnički ugovor / terms of use:. …& obavezno štivo!
built with bbedit Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!

Zbog nekog doista blesavog EU zakona dužni smo vas informirati da i naš Fotozine rabi cooki-e (kažu da su to “kolačići”) kao i valjda 99.999% stranica na kugli zemaljskoj. Za izvan nje nemamo informacija. S tim keksima mi ne otkrivamo vašu dob, visinu, debljinu, sposobnost kadriranja, lažiranje exifa i niš takvoga, već nam samo pomažu da se logirate i tak to. A kaj sad možete? kliketnut dole i reć poruci izazvanoj idiJotskim zakonom adio… (A mi smo vas zakonski informirali :P ;))

Bla, bla, tri put Hura i O’Kej…