Fotozine “Žičani okidač” : ISSN 1334-0352 : s vama od 6. 6. 1998

fotozine
fotografija
druženja
prilozi
sitnine
prijavnica
nadimak:

lozinka:

upamti me
trenutno prisutni:

proliveno pivo i...

© copyright 2005 - 2024 janimir

proliveno pivo i...

[kratica stranice: http://fzzo.org/f/12219 ←permalink]
Malo domaćih stvari u studiju... dedina lula, pradjedova krigla, prabakina zdjelica, bakin stolnjak, bakini pereci (baš su njami!), i šukundjedova enciklopedja vrenja... i zaboravil sam da je krigla stradala u jednom potresu i da je samo za vitrinu... pukla je i nedostaju joj neke krhotine te polako pušta... tek kad sam postavil kompletan set sam skužil fleku na stolnjaku i skoro praznu kriglu. nema veze, veselilo me škljocnut. Sinar F1, SuperAngulon 90mm. Kodak ektachrome 100 plus. Mekano svijetlo s više strana. (danas bi rado dodal još jedno tvrđe akcentno svijetlo)
mrml
[13. 12. 2005.]

Jos vise od fotke mi se svidja cijela prica tj. kako je svaki predmet pripadao (ili jos uvijek pripada) nekom od tvojih predaka...fora.

A fotka kao da zove da se sjednes za stol, zapalis lulu, grickas perec i pijes pivo i citas knjigu kako proizvesti vlastito pivo...bas si me dirnuo tom fotkom nema sta...najbolja mi je u albumu iako mi se cini da je bila i najjednostavnija za snimit...

janimir
[13. 12. 2005.]

hm, pa bas i nije bila najjednostavnija. dapace. od nje mi je kompliciranija bila jedino ona sa sampanjcem. znam da nije lako vidjet na webu, ali bila je muka super-angulon izbacit iz fokusa. to je naime jedan jako fini sirac dost duge dubinske ostrine. osim toga, htio sam zadrzat i ostrinu po vertikali krigle, te dobit vrlo selektivnu ravninu ostrine. u potonjem bas nisam sasvim uspio, priznajem. ak malo pazljivije pogledas ostrinu (mozes si sliku razvuc prek cijelog ekrana ak kliknes thumbic kod pisanja komentara) videl bus da je polje ostrine od doljnjeg desnog kuta kadra do istog kuta knjige, te se potom ukoso prostire preko ruba pereca i prvog dijela knjige do krigle koja je reletivno ostra punom visinom. eh, pa to bas ni bilo tak lako...

mrml
[13. 12. 2005.]

Uhhh, mislio sam na rasvjetu kad sam rekao jednostavno...

Jale
[13. 12. 2005.]

Fotka je tehnički dobra, ali ja bih svakako na njoj želio vidjeti dedicu ili bakicu, volim stare ljude, mislim da bi slija bila puno konkretnija i bogatija. Znam da si ti imao drugu ideju, ali eto, komentirati i predlagati nije nikad na odmet!

Nisi nam rekao koliko su pereci stari, hehe!!!

janimir
[13. 12. 2005.]

ma fotka je bila tek za vjezbu. film ostal od posla, a ni mi se dalo spremat u friz tek dvije plahte filma. pereci su bili friski (inace ne bi bili njam. ne? ;-)) a ljudi... tesko s ekspozicijom od 4 bljeska kolko je tu bilo potrebno. i to ondak ne bi bila mrtva priroda i ne bi bila iga s table-topom...

Jale
[13. 12. 2005.]

Ma skužija sam ja da je u pitanju "Mrtva priroda" i da se fotka ne bi uklopila u album da je drugačija, ali dajem ti prijedlog za naredne fotke, albume. Htio sam reći da istu možeš napraviti sa dedicom i bakicom i da bi onda dobija totalno drugu priću. Sa ovim istaknutim rekvizitima si i mene inspirirao, ja već mogu vizualizirati kako bi izgledala slija sa živim ljudima, starcima, a moram ti priznat da su mi i ovi pereci zamirisali, njam, njam!

Nemate ovlasti aktivnog sudjelovanja. Morate biti registrirani i prijavljeni.

site copyright © 1998.-2024. Janko Belaj / Fotozine "Žičani okidač"   [site powered by Zine V3 alpha 9.1]   .:korisnički ugovor / terms of use:. …& obavezno štivo!
built with bbedit Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!

Zbog nekog doista blesavog EU zakona dužni smo vas informirati da i naš Fotozine rabi cooki-e (kažu da su to “kolačići”) kao i valjda 99.999% stranica na kugli zemaljskoj. Za izvan nje nemamo informacija. S tim keksima mi ne otkrivamo vašu dob, visinu, debljinu, sposobnost kadriranja, lažiranje exifa i niš takvoga, već nam samo pomažu da se logirate i tak to. A kaj sad možete? kliketnut dole i reć poruci izazvanoj idiJotskim zakonom adio… (A mi smo vas zakonski informirali :P ;))

Bla, bla, tri put Hura i O’Kej…